img_2967
Lastenrattaat

Emmaljuga Double Viking 735 huolto

Samaan tapaan kuin mitä tahansa kulkuvälinettä, pitää myös vaunuja huoltaa. Huolletut vaunut pysyvät käyttökelpoisina pidempään ja myös työnnettävyys säilyy huomattavasti parempana! Vaunujen huollon voi tehdä lähimmällä jälleenmyyjällä tai joissakin tapauksissa myös itse. Vaunut pestään aina itse ennen huoltoa.

Lue koko blogikirjoitus

teutonia-cosmo
Lastenrattaat

Teutonia Cosmot

Kuten oon aiemmin jo lupaillut, kerron mun esikoisen vaunuista, jotka ovat tätä nykyään jo tuttavaperheen vauvalla käytössä.

Sanokoot kuka mitä hyvänsä niin se ensimmäinen asia, mihin lastenvaunujen hankinnassa kiinnittää huomiota on ulkonäkö. Tottakai! Mikäli niitä on tarkotus useampi vuosi katsella päivittäin niin onhan se nyt tärkeää, että ne näyttää hyvältä. Lue koko blogikirjoitus

emmaljunga
Lastenrattaat

Emmaljunga Double Viking kahdella istuinosalla

Kuten jo aiemmin kerroin, on mun vauvani aloittanut istumisen. Pitkään sinnittelin pelkän kopan kanssa. Olen 9 vuoden aikana mittaillut monien koppien sisämittoja, kun asiakkaat haluaa tietää kuinka pitkään vauva mahtuu kopassa nukkumaan. Noh, mun pikkunen painoi syntyessään 4225g ja kasvu on ollut tasaista +2 käyrällä (ei ole äitinsä geenejä saanut) ja siitä huolimatta käytin koppaa yli 7kk. Jalat on nukkuessa koukussa, joten en ole edes tajunnut, että herra on liian pitkä sinne en olisi vielä luopunut kopasta, mutta lähdettiin reissuun niin ajattelin, että herran on mukavampi, jos näkee ympärilleen. Lue koko blogikirjoitus

croozer-kid
Lastenrattaat, Yleinen

Croozer Kid 2 rattaana ja pyörän perässä

Tulihan se kesä sieltä! Ja haalareiden vaihduttua sortseihin on mun vauvasta kasvanut ”iso” poika. Neuvolakäynnillä kysyttiin, että miten syöttötuolissa istuminen sujuu.. Tota kyllähän se varmaan alkaa sujuun, kun kaivetaan se varastosta. Aika kuluu toisen kohdalla vaan niin paljon nopeemmin.

Tuo nuoremman istuttaminen avaa jälleen uusia mahdollisuuksia. Ajattelin koittaa uudemman kerran Croozeria. Nyt rattaana, jos totutteltaisiin ensin niin ja sitten vasta pyörän perään.

Vanhempi poika kiipesi onnellisena kärryyn, koska ”vauva” tuli myös 😀 Lue koko blogikirjoitus

Ihana kevät
Lastenrattaat

Voihan ihana kevät!

Ihana auringonpaiste ja mittarikin näyttää +10 astetta!

Tuntupas rattaat kevyiltä, kun tiellä ei ollu yhtään lunta ja melkein kaikki hiekatkin oli ehditty putsaan! Meidän tyylikäs musta runko sen sijaan oli muuttunu vaaleenruskeeks 😀 Lisäks runko vähän ”natisee” eli kaipailee vähän rasvausta niveliin. Pahin aika on juuri kevät, kun tiet pölisevät ja vaunujen osiin pääsee hiekkaa, jolloin nivelet natisevat.

Emmaljungan ”ensi” huolto on 6kk kohdalla, mutta meidän vaunuja käytetään niin paljon, että ne on jo 4kk jälkeen aivan pakko putsata ja rasvata.

Vaunujen huollolla saadaan vaunuille lisää käyttöikää ja työntömukavuutta. Yleisesti epämääräset nitinät tai äkilliset jähmeydet (esim. Jarrussa) viittaa usein huollon puutteeseen. Kirjotan blogiin myös, miten vaunujemme huolto tapahtuu.

Mutta jotten eksy aiheesta..
Lue koko blogikirjoitus

Matkustaminen lapsen kanssa.
Yleinen

Laivamatka kahden pienen lapsen kanssa

Päätettiin sitten ex tempore lähtee lasten kanssa laivalle. Mies piti isyyslomaviikon ja jotain vaihtelua arkeen aateltiin järkätä. Sunnuntai-iltana varailin matkan maanantaille :)

Meidän 2v kävelee jo itse paljon, joten Emmaljunga tuplarattaat sai jäädä kotiin. Naurattaa, kun mietin itteeni tunkemassa niitä hytin ovesta sisään 😀 rattaat tarvittiin kuitenkin nuoremmalle. Otettiin mukaan Britaxin B-Agile rattaat, jotka on ostettu vanhemmalle aikanaan, kun muut rattaat ei mun autoon sillon mahtunu. Näihin käy meidän Britax Baby-Safe Plus Shr turvakaukalo.

Kaukalo+rattaat yhdistelmä toimi. Vauva sai katsella kaukalosta ja kaukalo toimi myös kätevästi matkasitterinä. Ja Britaxin B-Agile rattaat mahtu hytin ovesta sisään 😉 Lue koko blogikirjoitus

paivaunet-pihalla
Lastenrattaat

Päiväunet pihalla!

Uusi tulokas alkaa löytämään pikkuhiljaa rytmiään ja pisimmät päiväunet asettuu vanhemman pojan kanssa samaan aikaan. Pieni hengähdystauko itselle tai sitten mahtava hetki lastata rattaat täyteen ja lähteä vähän pidemmälle kävelylle.

Niinpä aurinkoisena päivänä lähdin kävelemään vanhemmilleni Tampereen keskustaan. Meiltä kävellen matkaa on noin 12km. Vauva nukahti jo sisällä koppaan ja vanhempi poika aika alkumatkasta jo ummisti silmänsä. Lue koko blogikirjoitus

testiajelu
Yleinen

Testiajelua!

Jos yhden lapsen pukeminen ja ulos vieminen tuntuu haastavalta niin lisätään siihen vielä vauva ja mausteeksi ympärillä läähättävä ja intoa täynnä oleva koira niin kaikki katastrofin ainekset on ilmassa!

Ensimmäiseen ulos lähtöön meni semmonen 50min. Mun mielestä parasta on kun jengi on puettuna ja poika ilmoittaa haluavansa potalle 😀 aika klassinen 😉 ajattelinkin siinä yltäpäältä hiessä, että nyt me lähdetään, vaikka satais pieniä kiviä taivaalta.

Nykyään meillä on jo ihan toimiva järjestelmä ja selvitään jo alle 10min.. Yksiosaiset vaatteet/haalarit on ihana keksintö! Ja oon oppinu, että omat vaatteet puetaan aina viimeseks 😉 mutta kyllä silti odotan kesää ja kelien lämpenemistä! Lue koko blogikirjoitus